Viltots rostbifs

Sastāvs: 1,5 kg liellopu ciskas gabala bez kauliem, sāls, 2 - 3 karotes sviesta, 2/3 l ūdens.

Pagatavošana

Gaļu apdauza ar koka āmurīti, sarullē kopā, sasien cieši ar aukliņu, apkaisa mazliet ar sāli, apcep sviestā uz gaišas uguns no visām pusēm brūnu un vēl 30 - 40 min. cep ļoti karstā krāsnī, pielejot pa lāsei verdošu ūdeni, cepot, nedrīkst gaļā durt ar dakšiņu, lai neiztek sula. Beigās auklu noņem, gaļu sagriež plānās šķēlēs, kuras atkal sabīda kopā. Mērci savāra, piedegas nokāš no pannas un izberž caur sietiņu. Galdā viltoto rostbifu dod ar ceptiem kartupeļiem un salātiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt