Viltotais zaķis

Sastāvs: 0,5 kg. maltās gaļas, 100 g. žāvēta speķa, 3 šķēles baltmaizes, 1 ēd.k. kartupeļu cietes, ūdens, 1 sīpols, rīvmaize, 2 ēd.k. skāba krējuma, 2 ēd.k taukvielas.

Pagatavošana

Nobriedušu baltmaizi pārlej ar ūdeni, izmērcē. Pusi no speķa sagriež sīkos kubiņos, otru pusi plānās šķēlītēs. Sīpolu sasmalcina. Gaļai pievieno masā sastrādātu izmērcēto baltmaizi, sīpolu, speķa kubiņus, cieti, sāli, piparus, skābu krējumu un mīca, līdz masa kļūst vijīga. No sagatavotās masas ar aukstā ūdenī saslapinātām rokām veido garenu kukulīti, liek cepešpannā sakarsētos taukos, pārkaisa ar rīvmaizi, pārliek ar speķa šķēlītēm un cepeškrāsnī apcep brūnu. Cepšanu turpina, uzlejot uz pannas ūdeni vai buljonu; cepšanas laikā kukulīti aplaista.
Izcepto zaķi griež šķēlēs, kārto uz cepešbļodas kopā ar sautētiem dārzeņiem un vārītiem kartupeļiem. Atsevišķā traukā pasniedz mērci, kas pagatavota no pannas šķidruma, to izkāšot, uztumējot ar miltiem un pievienojot krējumu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt