VILNĪŠU SĀLĪŠANA

7 kg novārītu sēņu, 50—60 g sāls, 5 upeņu lapas.

Vilnīšus var izlietot sālīšanai, tikai tie pareizi jāapstrādā pirms sālīšanas. Vilnīšus var sālīt kopā arī ar citām sēņu sugām. Sēnes izlasa, notīra, no cepurītes novelk virsmiziņu un vāra sālsūdenī 25—30 minūtes (litrs ūdens, ēdamkarote sāls). Novārītās sēnes vēl mērcē aukstā ūdeni! 1—2 dienas vēsā telpā, ūdeni mainot 1 vai 2 reizes dienā. Tad sēnes viegli nospiež no liekās sulas un sāla. Tālāk rīkojas, kā aprakstīts par sēņu sālīšanu. Pēc viena mēneša sēnes var lietot uzturā. Šādi sagatavotām sēnēm rūgtumu vairs nejūt.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt