Vēžu pastēte rīsu vainagā

Sastāvs: Vēžu pastēte, 400 g rīsu, 150 g sviesta, sāls.

Pagatavošana

Nomazgātus un noskalotus rīsus novāra mīkstus, uz sietiņa nopilina, tad ieliek atpakaļ katlā, klāt pieliekot sāli un apmēram 100 g sviesta, un tikmēr maisa uz uguns, līdz rīsi labi sausi. Kārtu rīsu uzliek uz lēzenas formas bez malas, ar pārējiem rīsiem izveido apm. divu pirkstu platumā un biezumā rīsu apmali, apziež ārējo pusi ar atlikušo sviestu, ieliek formā cepeškrāsnī, un kad apmale iebrūna apcepusi, vidū iepilda karstu vēžu pastēti, pēc tam formu uzliek uz apaļas, ar kūku papīra -apklātas bļodas un dod galdā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt