Veršastes zupa

Sastāvs: 700 g vērša astes gabala, garšsaknes, 2 l ūdens, 200 g liesas desas, 200 g baraviku, 1 ola, 3 ēdamkarotes sviesta, 2 ēdamkarotes rīvmaizes, sals, 1 glāzīte degvīna, pētersīļu zaļumi.

Pagatavošana

No liellopu gaļas vāra buljonu ar bagātīgu garšsakņu piedevu, pieber sāli un gatavam buljonam pēc izkāšanas pievieno degvīnu vai vīnu. Atlasa glītākās, mazākās baraviciņas. Pārējās baravikas sakapā un sacep, pievieno sīki sakapātu desu, sakultu olu un rīvmaizi, sāli un veido klimpas. Verdošam ūdenim pievieno mazliet sviesta un sāls un uz mazas liesmas klimpas karsē 5 minūtes, ar putu karoti izņem, ievieto zupā kopā ar vārītām baraviciņām. Pasniedzot zupu pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem, piedevās sāļie cepumi vai pīrādziņi.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt