Vērša cepetis ar baraviku pildījumu

Sastāvs: 1,2 kg vērša ciskas, sāls, 50 gr sviesta, 400 gr baraviku, ola, 1,5 l ūdens, 2 tējkarotes miltu, karote skāba krējuma.

Pagatavošana

Gaļu apdauza no visām pusēm ar koka amūrīti, apkaisa ar sāli un 30 min. cep sviestā, karstā krāsnī, pēc tam sagriež pret šķiedru pirksta biezuma šķēlēs, bet tā, lai šķēles apakšā vēl kopā turētos. Šķēļu starpā ieziež ar jēlu olu sajauktas, smalki sakapātas, sviestā sutinātas baravikas. Pildīta gaļas gabalu cieši sasien ar auklu un 1,5 – 2 st. cep karstā krāsni, pamazām karstu ūdeni pielejot. Mērcē iekaisa miltus, uzvāra ar skābu krējumu un izberž caur sietiņu. Galda pasniedzot, cepetim, noņem auklu, mērci pasniedz īpašā traukā. Klāt dod kartupeļu lodītes vai kādus salātu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt