Vārītu kartupeļu klimpas ar sieru

Sastāvs: 2 glāzes vārītu kartupeļu masas, 1 olas dzeltenums, sāls, pipari, 1/2 glāzes miltu. Pārliešanai: 100 g žāvēta speķa vai citu taukvielu, 1 sīpols, 100 g rīvēta siera.

Pagatavošana

Kartupeļu masā iemaisa olu dzeltenumus, sāli, piparus, miltus, veido apaļas vai iegarenas klimpas, liek verdošā, viegli sāļā ūdenī, lēni vāra. Kad klimpas uzpeldējušas, katlam uzliek vāku, samazina liesmu vai katlu noņem no tās un klimpas karstajā ūdenī patur vēl 5 minūtes. Klimpas ar putukaroti uzmanīgi izņem, notecina, pasniedzot pārlej ar sasmalcinātu speķi, kas sacepts kopā ar sīpoliem, klimpām pārkaisa rīvētu sieru. Var ēst, piedzerot tomātu sulu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt