Vārīti artišoki

Sastāvs: 5—6 personām, 2—3 artišoki, sāls, citrons, sparģeļu mērce vai sviests.

Pagatavošana

Artišokiem nogriež nost lielos kātus, no apakšas līdz tai vietai , kur ir baltums, noloba apakšējās cietās lapas un nogriež dzeloņainos lapu galus. Apstrādātos artišokus nomazgā, uzliek vārīties ar verdošu, nedaudz sālītu ūdeni, kam klāt pielej citronsulu. Kad kādu stundu vārīts, artišokiem notīra cietās šķiedras un mazās, vidējās lapiņas uņ ļauj vēl otru stundu vārīties. Beigās ūdeni nolej un artišokus sakārto uz lēzenas bļodas, galdā pasniedz ar izkausētu sviestu, vai ar sparģela mērci, ko pagatavo bez cukura.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt