Vārītais siers

Sastāvs: 1,0 kg biezpiena, 75 g sviesta, 200 g salda krējuma, 1 ola, 35 g sāls, 3 g ķimeņu.

Pagatavošana

Biezpienu patur apsegtu 3-4 dienas siltā vietā, lai appelē, jo pelējums vārītam sieram piešķir īpatnēju garšu. Tad samaļ gaļas mašīnā, pievieno krējumu, sāli, ķimenes un samīca. Liek katliņā izkausētā sviestā un maisot karsē, līdz masa vienmērga, spīdīga. Beidzot pievieno sakultu olu, samaisa un vēlreiz uzkarsē. Gatavu masu lej ar aukstu ūdeni izskalotā vai ar sviestu izziestā traukā un novieto vēsā telpā, lai atdziest.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt