Vārīta mēle

Sastāvs: 300 g. mēles, 20 g. sīpolu, 10 g. pētersīļu, 10 g. seleriju, sāls, lauru lapas, pipari.

Pagatavošana

Liellopa, cūkas vai teļa mēli iesāla( sāls,cukurs un salpetris ) 10 - 12 stundas. Tad liek verdošā ūdenī, pievieno garšsaknes, lauru lapas, piparus, sāli un uz lēnas uguns vāra mīkstu. Izvārītās mēles 5-10 minūtes iemērc aukstā ūdenī, neļaujot tām atdzist pilnīgi, novelk ādiņu. Pēc tam sagriež šķēlēs, sakārto lēzenā bļodā un pārlej ar sviestu. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, kartupeļu biezeni, mārrutku mērci, sautētiem zirnīšiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt