Vārīta Majonnes mērce

10—12 pers. 3 olas, 3 olu dzeltenumu, 2/3 glāzes galda eļļas, karote kartupeļmiltu, 21/2 glāzes auksta buljona, tējkarote cukura, sāls, 2 karotes etiķa, pipari.

Vāpētā vārāmā, traukā iesit 3 veselas olas un 3 jēlus olu dzeltenumus, pielej klāt 2/3 glāzes galda eļļas, piejauc kartupeļmiltus, 2,5 glāzes auksta buljona, cukuru, sāli un etiķi un piparus, ieliek, trauku katlā, kas pa pusei ar karstu ūdeni pildīts, un kuļ mērci ar putu kuļamo uz uguns tik ilgi, līdz tā sabiezējusi. Tad noņem trauku no uguns un kuļ mērci tālāk līdz, tā atdzisusi.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt