Uzbeku plovs

Sastāvs: 600 g burkāni, 100 g sīpoli, 600 g rīsi, 600 g jēra gaļa, 180 mll eļļa, 2 gb. ķiploks, sāls, pēc garšas kumīns (indiešu ķimenes).

Pagatavošana

Rīsus nomazgā un iemērc ūdenī uz apmēram 20 min.

Pannā ielej eļļu un kārtīgi izsilda, līdz eļļa sakarsusi pievieno smalki grieztus sīpolus un cep, kamēr sīpoli top viegli brūni.

Pievieno no dzīslojuma attīrītu, kubiņos grieztu gaļu un pārmaisot apcep no visām pusēm. Pievieno notīrītus, sagrieztus burkānus, vienu smalki grieztu ķiploku un turpina cept, līdz burkāni kļūs mīksti, apmēram 5-10 min.

Pielej 0,5 l ūdeni un ievieto viducī veselu ķiploku, kurš attīrīts no mizas ārpusē, gaidam līdz ūdens sāk vārīties. Tad ķiploku ņem ārā un noliek malā.

Tad pievieno sāli, pievieno rīsus, ja nepieciešams pielej vēl ūdeni, lai rīsi būtu nedaudz zem ūdens, turpina vārīt apmēram 10 min., līdz ūdens nenostājās ar rīsiem vienā līmenī.

Tad ievieto ķiploku atpakaļ viducī, pārlej visu nedaudz ar eļļu, liek vāku un uz lēnas uguns turpina vārīt apmēram 20 min. Labu apetīti!

Uzbeku plovs
Uzbeku plovs

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt