Upeņu ievārījums

Sastāvs: 1 kg upeņu ogu, 1kg laba cukura, 250ml ūdens

Pagatavošana

Upeņu ogas notīra un liek katlā, applaucē ar vārošu ūdeni. Kad upeņu ogas nedaudz applaucējušās, tad ūdeni nokāš. Sīrupu vāra sajaucot ūdeni ar cukuru, tad pievieno upenes. Upeņu ievārījumu vāra uz lēnas uguns, nosmeļot putas, apmēram 40.min. Kad ievārījums gatavs (paņem pili ievārījuma un nopilina uz šķīvīša – ja gatavs, tad pile neplūst.) karstu pilda iepriekš sagatavotās burkās. Uzglabā vēsā tumšā vietā.

Upeņu ievārījums
Upeņu ievārījums
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt