Ukrainas borščs

Sastāvs: 400 g ūdens, 75 g cūkas gaļas (treknas), 100 g biešu, 50 g sv. kāpostu, 50 g kartupeļu, 10 g sīpolu, 15 g burkānu, 5 g pētersīļu, 15 tomātu biezeņa, 10 g tauku, 3 g kviešu miltu, 10 g sk. krējuma, garšvielas

Pagatavošana

Bietes sagriež salmiņos, liek katliņā sakarsētos taukos un maisot cep, tad pievieno tomātu biezeni un visu kopā vēl apcep. Pēc tam pielej buljonu vai ūdeni, pieliek etiķi un sautē, līdz bietes mīkstas. Paredzētā ūdens daudzumā liek cūkas gaļu, uzvāra, noputo un vāra, līdz gaļa pusmīksta. Tad pievieno sagrieztus svaigos kāpostus, kartupeļus, salmiņos sasmalcinātus, taukos apceptus burkānus, pētersīļus, sāli, piparus, lauru lapas un vāra gandrīz mīkstus. Beidzot pievieno sautētas bietes, izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus un uzvāra. Pirms pasniegšanas borščs pieliek cukuru, skābu krējumu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt