Tomātu želeja

450 g tomātu biezeņa, 20 g sīpolu, 5 g ķiploku, 1/2 tējkarotes melno piparu, 1/2 tējkarotes smaržīgo piparu, 15 g galda sāls, 10 g cukura, 1 tējkarote 9% etiķa, 15 g želatīna.

Katliņā ielej tomātu biezeni, pievieno sīki sakapātus vai uz smalkas rīves sarīvētus sīpolus un ķiplokus, maltos smaržīgos un melnos piparus, sāli, cukuru un uzvāra. Tad pievieno etiķi un uzbriedinātu želatīnu. Pirms izlietošanas želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni (1:5) un ļauj 2-4 stundas uzbriest. Tad želatīnu izkāš caur sietiņu vai marli, nosūcot lieko ūdeni, ja tāds ir, un pievieno karstai marinādei, ļauj tam izkust. Pēc želatīna pievienošanas marinādi vairs nedrīkst vārīt. . Želeju sapilda izkarsētā 0,5 litru burkā, uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē. un pasterizē 85°C temperatūrā: 0,5 litru burku 10 -15 minūtes, litra burku - 20 minūtes. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un ļauj atdzist istabas temperatūrā. Burkas nedrīkst gāzt uz vāciņa.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt