Tomātu sula

Sastāvs: Sastāvdaļas: Litrs sulas, 1/2 ēdamkarotes sāls, 1/2 ēdamkarotes cukura.

Pagatavošana

Sastāvs: Gatavošana:

Pagatavošana

Tomātu sulas iegūšanai var izlietot visas tomātu šķirnes. Sulu gatavošanā augļu izskatam nav nozīmes, var izmantot visus nestandarta, sīkos, kroplos un pat bojātos tomātus. Tomātus rūpīgi nomazgā, izgriež bojātās vietas, negatavas zaļas daļas un ar pirkstiem saplucinātus liek katlā un vāra, kamēr tie paliek mīksti un izjūk. Pēc tam masu izdzen caur sietu, kura acs ir apmēram 1-2 mm, lai nelaiž cauri sēklas. Skatieties, lai sēklas neiekļūtu sulā. Iegūtai tomātu sulai pēc garšas pieliek sāli un cukuru.

Uz litru sulas jāliek apmēram ½ līdz 1 ēdamkarote sāls un ½  ēdamkarote cukura. Ar sāli sagatavotā sula krietni labāk uzglabājas. Sulu uzvāra, sapilda burkās vai pudelēs. Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē, savukārt pudeles ar novārītiem aizbāžņiem aiztaisa. Lai karsējot aizbāžņi neizspiestu no pudeles kakla, to nostiprina ar auklu.

Sagatavotos traukus liek siltā ūdenī (50°C) un pasterizē 85°C temperatūrā: 0,5 litru traukus 10 minūtes, litra – 15 minūtes, 3 litru no  20 līdz 25 minūtēm. Pēc pasterizēšanas traukus hermētiski noslēdz un apgāž ar vāciņu uz leju, patur 25 – 30 min. Pudeles atdzesē, noņem auklu. Tomātu sulu nav ieteicams dzidrināt, jo vērtīgā sastāvdaļa karotīns atrodas kopā ar mīkstajām daļām.

 

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt