Tomātu mērce

3 litri tomātu sulas, 5 melnie pipari, 5 smaržīgie pipari, 3 lauru lapas, 4 krustnagliņas, 1/2 muskatrieksta, 1 daiviņa ķiploka, 30-50 g cukura, 25 g sāls, 1-1,5 ēdamkarotes 70% etiķa esences.

Tomātu sulu salej katliņa un leni vāra. Visas dotās garšvielas iesien marles maisiņā (sīki sagrieztus ķiplokus, sarīvētu muskatriekstu). Maisiņā iesietās garšvielas ieliek verdošā masā un turpina vārīt, līdz mērce paliek krējuma biezumā. Vārīšanas laikā masu maisa ar koka karoti, lai nepiedeg.

No 3 litriem sulas iegūst apmēram litru mērces. Tad no mērces izņem maisiņu ar garšvielām un pievieno 70% etiķa esenci. Karstu mērci pilda dezinficētos mazos traukos (0,5 litru), uzliek novārītu metāla vāciņu, pie-valcē; var izmantot arī plastmasas konservu vāciņus. Ievieto katlā ar siltu ūdeni (50°C) un pasterizē 85°C temperatūrā 0,5 litru burkas 8 -10 minūtes». Traukus hermētiski noslēdz un atdzesē.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt