Tomātu galerts

700 g tomātu, 70 g sīpolu, 2 lauru lapas; marinādei 0,4 litri ūdens, 60 g 9% etiķa, 15 g sāls, 25 g cukura, 20 g želatīna.

Sarkanus, vēl cietus tomātus nomazgā, nosusina un sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs . Sīpolus, labāk saldos, sagriež iespējami plānākās ripiņās. Burkā ieliek 2 lauru lapas un sakārto kārtām tomātu šķēles ar sīpolu ripiņām. Dekorēšanas nolūkā var ievietot arī dzelteno tomātu šķēles.

Burkā sapildītus tomātus pārlej ar karstu želatīna marinādi, kuru sagatavo šādi: uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi un uzbriedinātu želatīnu. Pirms izlietošanas želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni (1:5) un ļauj 2-4 stundas uzbriest. Tad želatīnu izkāš caur sietiņu vai marli, nosūcot lieko ūdeni, ja tāds ir, un pievieno karstai marinādei, ļauj tam izkust. Pēc želatīna pievienošanas marinādi vairs nedrīkst vārīt.

Sagatavotās burkas pasterizē 80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 10-12 minūtes, litra burkas 15-20 minūtes. Ieteicams lietot mazus traukus, jo galerts tajos labāk sarec un ir ērts lietošanai. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un atdzesē istabas temperatūrā, lai galerts sarec. Burkas nedrīkst gāzt uz vāciņa. Lai galerts labāk un ātrāk sarecētu, atdzisušās burkas novieto ledusskapi. Mazos tomātus — dekoratīvos «dāmu pirkstiņus» un vīnogu tomātus galertam liek burkā veselus — nesagrieztus.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt