Tīriņdesas

Sastāvs: 2 kg vērša gaļas, 1200 gr cūkas gaļas, 400 gr speķa, 6 glāzes ūdens, 1 tēj.k. ķimeņu, 1 daiviņa ķiploka, pipari. 1 tēj.k. salpetra, 1 tēj.k. cukura, sāls, cūku zarnas.

Pagatavošana

Gaļai noņem plēves, sagriež katru atsevišķi mazos gabaliņos, sajauc kopā salpetri, cukuru, sāli, gaļu apsala, noliek stāvēt 2 dienas. Speķi sagriež mazos četrstūrainos gabaliņos, ar karstu ūdeni noplaucē. Vērša gaļu 2 reizes samaļ, pieliek ķimenes, cūkas gaļu, speķi, smalki sarīvētu ķiploku, mīcot lej ūdeni, labi samaisītu pilda zarnās, apžāvē 1 stundu, pēc žāvēšanas karsē. Pasniedz ar kāpostiem un kartupeļu biezeni.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt