Teļa frikaseja ar rīsiem

Sastāvs: 1500 gr teļa gaļas, 70 gr sviesta, 1 ēdamkarote miltu, sīpols, pipari, vircas, 200 gr rīsu, 1 citrons, sāls, zaļumi.

Pagatavošana

Gaļu nomazgā, sacērt ar kauliem glītos gabaliņos, uzliek ar aukstu ūdeni vārīt. Tikko uzvārās, pirmo ūdeni ar visām putām nolej, uzliek ar tik daudz karsta ūdens, lai gaļu apsegtu, pieliek sāli, garšvielas, vāra uz lēnas uguns mīkstu. Sviestu izkausē, pieber miltus, pēc vajadzības pielej gaļas buljonu, uzvāra, izkāš. Rīsus noskalo, ber verdošā ūdenī, vāra pus-mīkstus, nokāš, ar aukstu ūdeni noskalo, pieliek 1 karoti sviesta, nedaudz sāls. Apsegtus krāsnī tvaiko mīkstus. Gaļu sakārto uz trauka, pārlej nedaudz mērces, uzliek citronu šķēlītes, rīsus ieliek tasītēs, izsit, novieto līdzās gaļai, garnē ar zaļumiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt