Teļa cepetis

Sastāvs: 200 g. teļa gaļas, 10 g. tauku, 5 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 5 g. pētersīļu, 15 g. skāba krējuma, sāls.

Pagatavošana

1. Teļa cisku ieberzē ar sāli, liek cepešpannā sakarsētos taukos ar ārējo ciskas pusi uz augšu un apcep brūnu. Tad uz pannas uzlej buljonu, pieliek sagrieztas garšsaknes un cepšanu turpina vidējā siltumā, pa reizei cepeti aplaistot un apgrozot. Lai cepetis būtu sulīgāks, garšīgāks, tad to cepšanas laikā īsi pirms gatavības pārziež vairākas reizes ar skābu krējumu.

2. Teļa ciskas gabalam izgriez kaulu, gaļu viegli izdauza, pārkaisa sāli, piparus, satin veltnī, nosien ar auklu,
sagriež šķēlēs un sakārto cepešbļodā. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, cepeša mērci, vārītiem vai sautētiem dārzeņiem.
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt