Tauku peldē gatavoti kartupeļu ēdieni

Lai tauku peldē gatavotie kartupeļu ēdieni nekļūtu grūti sagremojami un pārlieku taukaini, kā arī nebūtu lielu taukvielu zudumu, šo ēdienu gatavošanā jāievēro vairāki noteikumi. Jāizvēlas biezsienu katls vai dziļa panna un tiem atbilstoša lieluma metāla siets, caurduris vai putu karote produktu ievietošanai un izņemšanai no karstajiem taukiem. Taukiem jābūt četras reizes vairāk par ievietojamo produktu masu. Gatavošanai izvēlas eļļas, kulinārijas, kombinētos vai cūku taukus, neder sviests un margarīns. Taukvielas nedrīkst aizņemt vairāk par 3 – 4 no trauka tiIpuma (lai tauki putojot neplūstu pāri malām). Taukvielas nedrīkst sakarsēt līdz dūmošanai. Taukus sakarsē aptuveni līdz 170—180°C (to var noteikt, iemetot taukos 3 cm 3 mīkstas baltmaizes kubiku — tas apbrūnēs 40—60 sekundēs). Taukos vienlaikus nedrīkst ievietot daudz produktu — loki atdzisīs, produkti piesūksies ar taukvielām, kļūs negaršīgi, neveselīgi. Produktiem taukos brīvi jāpeld. Tos nedrīkst pārkarsēt: līdz tiem izveidojusies brūna garoziņa, produktus izsmeļ un, lai atbrīvotos no liekajiem taukiem, novieto vienā kārtā uz sieta vai mīksta, uzsūcoša papīra.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt