Taukos ceptas zivis

Sastāvs: 250 g zivju, tauki. MARINĀDEI: 5 g augu eļļas, 1/4 citrona, sāls, zaļumi. MĪKLAI: 50 g ūdens, 75 g kviešu miltu, 5 g augu eļļas, 1 olas baltums, sāls

Pagatavošana

Zivju filejas sagriež gabaliņos, liek traukā, pārlaista ar augu eļļu, kurai pievienota citrona sula, sāls un pētersīļu zaļumi, un ļauj 1-2 stundas marinēties. Tad zivju gabaliņus iemērc šķidrā mīklā un cep sakarsētos taukos gaiši brūnus, ņemot uz 1 svara daļu zivju 4 svara daļas tauku. Izceptos zivju gabaliņus sakārto traukā un pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, zivju mērci ar vīnu, svaigu dārzeņu salātiem vai vārītiem dārzeņiem.

Mīklas sagatovošana: Ūdenim vai pienam pieliek sāli, augu eļļas, kviešu miltus un samaisa. Beidzot iecilā saputotu olas baltumu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt