Svaigi sālīti gurķi

1,8 kg gurķu, 300 g sāls.

Ar 1,8 kg gurķu var piepildīt 3 litru burku. Jāņem mazi nepārauguši gurķi, līdz 5—7 cm gari. Gurķus nomazgā aukstā ūdenī un sakārto traukā blīvās kārtās ar sāli tā, lai pēdējā kārtā būtu sāls. Tad burku noslēdz ar plastmasas vāciņu un novieto aukstā telpā 0—5°C temperatūrā. Pēc gurķu tilpuma samazināšanās to papildina ar gurķiem un sāli.

Šādi gurķi ir zaļā, dabiskā krāsā, kraukšķoši un atgādina svaigos gurķus.

Pirms lietošanas gurķus mērcē aukstā ūdenī, lai atbrīvotu no liekā sāls.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt