Sutināts lasis

Sastāvs: 1 kg laša vidus gabala, sāls, tējkarote miltu, 100 gr sviesta, 1/6 l skāba vai salda krējuma, 2 olu dzeltenumi, 1/2 citrona sulas.

Pagatavošana

Sutināts lasis 5 - 6 pers. 1 kg laša vidus gabala, sāls, tējkarote miltu, 100 gr sviesta, 1/6 l skāba vai salda krējuma, 2 olu dzeltenumi, 1/2 citrona sulas.
Nozvīņotu, notīrītu, trīs pirkstu platumā gabalos sagrieztu lasi apkaisa ar sāli, tad katlā samīca miltus ar sviestu, pielej skābu vai saldu krējumu, un kad mērce sakarsusi, tajā ieliek noslaucītu lasi un 4 - 5 min. novāra gatavu. Lasi ieliek bļodā un aplej ar mērci, ko iepriekš tumē ar olu dzeltenumu un nogaršina ar citrona sulu, klāt dod novārītus, sausus kartupeļus.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt