Sutināti kāposti spāņu gaumē

Sastāvs: 4 personām, 1 1/2 kilogramu kāpostu, 70 gramu sviesta, sīpols, glāze madeiras, 1/2 l gaļas buljona, mazāks ķiploka sīpoliņš, pētersīlis, timiāns, burkāns, lauru lapa, sāls.

Pagatavošana

Notīrītus kāpostus sagriež smalkās strēmelēs un kratot sutina 1/2 stundas sviestā. Smalki sagrieztus zaļumus, burkānu un ķiploku iepriekš 1 stundu novāra gaļas buljonā, ko pēc tam nokāš un nogaršina ar madeiru. Mērcē ieliek apsutinātos kāpostus un 1 1/2 stundas sutina mīkstus, mērcei pilnīgi jāievārās kāpostos, šim pikantajam ēdienam galdā labi piederas karbonāde, jēra steiks vai cūkas fileja.

Please wait...

Atbildēt