Sutināti galviņsalāti

Sastāvs: 1.variants: 8—10 salātu galviņas, 1/4 litra stipra gaļas buljona, 20 gramu sviesta, sāls, karote miltu.

Pagatavošana

Šim nolūkam ņem lētākas, izstīdzējušas salātu galviņas, vai arī tādas, kas vairs nav tik cietas. Lapas noplūc, labi nomazgā un sālsūdenī novāra mīkstas, pēc tam uz sietiņa notecina, parupji sakapā, sutina sviestā, aplej ar gaļas buljonu, papildina ar garšvielām un beigās mazliet satumina ar miltiem un apkaisa ar muskatu. Kam pattīk, var ēdienu tumēt ar olu vai krējumu.

Sastāvs: 2.variants: 8—10 salātu galviņas, 50 gramu sviesta, 75 gramu liesa speķa, sīpols, buljona zaļumi, 1/4 litra cepeša mērces.

Pagatavošana

Cietām salātgalviņām nolauž ārējās lapas, un salātus labi nomazgā, 10 minūšu laikā novāra sālsūdenī, atdzesē un nosusina. Galviņu vidū lapās ieziež iesālītu un iepiparotu sviestu. Galviņas apsien ar noplaucētu diegu. Katliņā ieklāj plānas speķa šķēles un ieber sagrieztus buljona zaļumus, un cieši blakus vienu otrai novieto salātu galviņas, apsedz ar speķa šķēlēm un aplej ar cepešmērci vai ar gaļas buljonu. Salātiem slēgtā traukā ļauj apmēram 2 stundas sutināties. Mērci satumina ar miltiem, papildina ar citronsulu, bet pārējās piedevas atstāj mērcē. Galdā ēdienu pasniedz ar ceptām baltmaizes šķēlēm.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt