Stroganovs

Sastāvs: 600 g. liellopu gaļas fileja, 1—2 ēd.k. sviesta, 1 ēd.k. miltu, 1 - 2 sīpoli, sāls, garšvielas, 200 g. skāba krējuma.

Pagatavošana

Šķēlēs sagrieztu gaļu izdauza, griež apmēram 5 cm garās strēmelēs. Sakarsētā sviestā strēmeles apcep spilgti brūnas, uzkaisa sāli, piparus. Sviestā sacep sagrieztus sīpolus un miltus, atšķaida pēc vajadzības ar ūdeni vai buljonu, mērci pārlej saceptajai gaļai, visu uzvāra, ja vēlas, pievieno saberztas ķimenes vai sakapātus pētersīļu zaļumus, krējumu. Stroganovu pasniedz ar ceptiem vai vārītiem kartupeļiem, salātiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt