Strassburgas zošaknu pastēte

Sastāvs: 750 g zošu aknu, litrs piena, 250 g trifeļu, 500 g cūkgaļas, 500 g cūkas tauku, 200 g šķiņķa, 1/4 citrona, 3 lauru; lapas, 200 g speķa, 125 g sviesta, glāze madeiras, 6 šampinjoni, 2 šalotes, mazliet pētersīļus.

Pagatavošana

Taukas, baltas aknas 12 stundas iepriekš iemērc pienā, tad tās nosausina, iespeķo ar gareniskiem trifeļu gabaliņiem, iemarinē ar citronsulu un lauru lapām un apsedz traukā ar vāku. Cūkgaļu, taukus un liesu jēlu šķiņķi sagriež mazos gabaliņos, trīsreiz samaļ un sajauc ar 200 g nomizotu, svaigu, šķēlēs vai strēmelēs sagrieztu, sviestā un madeirā mīksti, izsutinātu trifeļu. Trifeļu mizas līdz ar šalotēm, šampinjoniem un pētersīļa zaļumiem smalki sakapā, dažās karotēs saplūkāta speķa uz uguns izsutina mīkstas, labi samaisa ar gaļas biezeni un attiecīgi iesāla un iepiparo. Cepamā bļodā ieklāj atlikušā speķa šķēles un uz tām, uzziež daļu pildījuma uzliek dažus aknu gabaliņus, daļu trifeļu; tad atkal nāk pildījums, aknas, trifeļi, un pašā virsū uzziež pildījumu un uzliek speķa šķēles, apsedzot ar vāku. Bļodu ieliek ūdenspeldē cepešpannā, un apm. stundu ļauj
pastētei lēnām vārīties cepeškrāsnī. Tad pastēti vēl atstāj ūdens peldē, kamēr tā atdziest, un ja to grib ilgāku laiku uzglabāt, bļodas apmale, kur,tā ar vāku saskaras, aplipināma ar stanniola vai papīra strēmeli, lai gaiss netiktu klāt.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt