Stirnas ragū I

Sastāvs: 50 g. tauku, 800 g. stirnas pleca gabala, viruma zaļumi, 6 kadiķogas, ingvers, muskats, vircas, 30 g. miltu, 1/4 l sarkanvīna, 1/8 l krējuma, citronsula.

Pagatavošana

Karstos taukos uzgrauzdē viruma zaļumus, tad klāt pieliek kantainos gabaliņos sagrieztu stirnas gaļu, pēc garšas sāli un pārējās garšvielas, un gaļu izsutina mīkstu, pielejot pa lāsei ūdeni vai gaļas virumu. Mērcei nosmeļ taukus, piekaisa mazliet miltus un sabrūnina, pielej ūdeni vai virumu, un mērci savāra un izkāš. Beigās mērci papildina ar sarkanvīnu, krējumu un citronsulu, un tajā sutina gaļu. Piedevām dod makaronus, mazas klimpiņas vai ko līdzīgu.

Please wait...

Atbildēt