Stirnas cepetis

Sastāvs: 2,5 kg. stirnas ciskas, 100 g. dūmota speķa, 25 g. sīpolu, 75 g. tauku, 100 g. sk. krējuma, sāls, pipari, lauru lapas.

Pagatavošana

Stirnas cisku marinē 12-24 stundas etiķa un garšvielu novārījumā, noskalo, novelk plēves, iespeķo, liek uz cepešpannas sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep brūnu. Tad uz pannas uzlej karstu ūdeni, pievieno sagrieztus sīpolus, piparus, lauru lapas, sāli un, bieži aplaistot, cep 1-1,5 stundas. Cepšanas laikā pārziež vairākas reizes ar skābu krējumu. Izcepušu cepeti sagriež šķēlēs, sakārto cepešbļodā un pārlej nedaudz cepeša mērces. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, cepeša mērci un svaigiem vai vārītiem dārzeņiem vai augļu salātiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt