STERILIZĒTAS MARINĒTAS SĒNES

2,2 kg novārītu sēņu. Marināde: 0,6 l ūdens, 1 ēdam karote sāls, 1/2 ēdamkarotes cukura, 6 smaržīgie pipari, 6 krustnagliņas, 5 lauru lapas, 2 kanēļa mizas, 8 melnie pipari, 2 daiviņas ķiploka, 0,15 - 0,2 l 9% galda etiķa,

Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 3 litru burku. Sēnes novāra, nomazgā aukstā ūdenī un iepilda dezinficētā burkā, pārlej ar sagatavotu aukstu marinādi. Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē 100 °C temperatūrās 0,5 litru burkas — 30 minūtes, litra burkas — 40 minūtes un 3 litru burkas — 50 minūtes. Pēc sterilizēšanas burkas aizvalcē un apkārtējā gaisā atdzesē. Marinādes pagatavošanai katliņā ielej vajadzīgo ūdens daudzumu, ieliek garšvielas (piparus, lauru lapas, krustnagliņas) un vāra 5 - 8 minūtes. Beigās pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus, sāli, cukuru, ķiplokus un etiķi. Atdzisušu marinādi izkāš caur sietiņu vai marli

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt