Spinātu un kartupeļu veltnis

Sastāvs: 3 glāzes vārītu kartupeļu masas, 300 g spinātu, 1 sīpols, 100 g sviesta, 2 olas, 2 vārītas olas, 2 ēdamkarotes miltu, sāls, pipari vai muskatrieksts.

Pagatavošana

Spinātus pārlasa, noskalo, sasmalcina. Sīpolu sasmalcina, katlā sacep sviestā, pievieno spinātus, mazliet ūdens, katliņam uzliek vāku un spinātus sautē 5 līdz 7 minūtes. Spinātu biezenim pieliek sāli, naža galu rīvēta muskatrieksta vai samaltu piparu. Kartupeļu masā iemaisa olu dzeltenumus, sāli, miltus. Masu liek uz samitrinātas marles 2 cm biezā kārtā, veido taisnstūri. Virsmu pārziež ar pussakultu olas baltumu, tad spinātu biezeni, vidū liek veselas nolobītas vai uz pusēm pārgrieztas vārītās olas. Ar marles palīdzību veido veltni, pārceļ to uz ietaukotas plāts, atbrīvo no marles. Veltņa virsmu sadursta ar dakšiņu, pārziež ar olas dzeltenumu vai kausētu sviestu, cep cepeškrāsnī. Galdā liek nesagrieztu, pārlaistītu ar izkausētu sviestu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt