Sparģeļu un rīsu sacepums

Sastāvs: 500 g sparģeļu asnu, 250 g rīsu, 120 g sviesta, 1/2 l buljona, 4 olas, 5 ēd. k. piena, sāls.

Pagatavošana

Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu, aizvākotā traukā cepeškrāsnī sautē, līdz rīsi būs uzbrieduši. Ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek kārtu rīsu, kārtu novārītu vai izsautētu sparģeļu, virsū rīsus, pārlej ar sakultu olu un piena maisījumu, pārkaisa ar rīvmaizi, pārliek ar sviesta gabaliņiem, krāsnī sacep.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt