Šokolādes šerberts ar riekstiem

Sastāvs: 200 g. rieksti, 2 gl. piens, 100 g cukurs, 100 g kakavo, 100 g šokolāde, 80 g sviests, vaniļas cukurs, naža gals sāls.

Pagatavošana

1) Pagatavo šerberta masu: Ņem vārāmo pannu vai katliņu, ielej tajā pienu, pievieno cukuru, sāli, vaniļu un vāra uz lēnas uguns līdz massa iebiezē. Kad massa sāk biezēt un maina krāsu, tad pievieno kakavo un drupačās lauztu šokolādi, turpina vārīt uz lēnas uguns apmaisot – līdz šokolāde un kakavo būs pilnīgi izkusuši, bet ne ilgi, lai massa nesaktu piedegt, jo tad var veidoties rūgta piegarša. Ņem nost no uguns un pievieno sviestu, pārmaisa.

2) Pilda formās un dzesē: Ņem veidni, kuru pārklāj ar pergamenta papīru un ievieto riekstus. Ja esat izvēlējušies lielus riekstus, tos sadrupina. Kad rieksti vienmērīgi salikti formā, tad tos pārlej ar sagatavoto sokolādes serberta massu, lai tā izdalītos vienmērīgi visā formā. Liek aukstā vietā dēsēties.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt