Šokolādes kūka

Sastāvs: 150 g sviesta, 100 g cukura, 2 olas, 150 g kviešu miltu, 50 g piena, 1/2 tējk. sodas, 1/4 tējk. citronskābes, vaniļa, 25 g šokolādes vai kakao.

Pagatavošana

Sviestu ar cukuru, olu dzeltenumiem, vaniļu puto, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno ūdenī izšķīdinātu citronskābi, sodu, pieber pusi no miltiem, pielej pienu un samaisa, pieber atlikušos miltus un visu labi samaisa. Mīklu sadala divās daļās, lai vienā daļā būtu 2/3, otrā 1/3 mīklas. Mazakai mīklas daļai pievieno šokolādes vai kakao pulveri, samaisa, lai mīkla būtu vienādi brūngana. Pēc tam abās mīklas daļās iecilā saputotu olas baltumu. Ar sviestu izziestā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek kārtu gaišās, tad brūnganās un atkal gaišās mīklas. Cep videjā siltumā 25-30 minūtes. Atdzisušu kūku izgāž no veidnes, pārkaisa ar pūdercukuru un sagriež gabaliņos.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt