Smalks, balts zivju buljons

Sastāvs: 500 g līdakas, 750 g asaru, 1 1/2 l ūdens, 2 sīpolus, sāls, garšvielu, 60 g miltu, 50 g sviesta, 1 1 liellopa gaļas buljona vai zivju ūdens un ekstrakts, 15 vēži, 1/8 l baltvīna, 40 g sviesta, 2 olu dzeltenumi, l/2 porcija zivsgaļas frikadeļu.

Pagatavošana

Vispirms sagatavo zivis. Atdalītu līdakas gaļu ar aknām noliek pie malas, bet līdakas atkritumus sadauza un nomazgā, uzliek kopā ar gabalos sagrieztiem asariem, un ar ūdeni, sīpoliem, sāli un garšvielām izvāra zivju buljonu. Miltus apcep ar 50 g sviesta, tad pielej klāt liellopa un zivju buljonu un vāra kādu 1/2 st. Novārītiem vēžiem izloba gaļu un kopā ar līdakas aknu gabaliem sarecina baltvīnā, bet nevāra. No līdakas gaļas pagatavo frikadeles. Buljonu izkāš caur smalku sietiņu un satumina ar lāsē buljona sakultu olu dzeltenumu; tad pieliek klāt 20 g auksta sviesta, un gatavo buljonu gluži karstu uzlej buljona bļodā ieliktām piedevām, pēc tam ēdienu tūliņ pasniedz galdā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt