Skotu nacionālais ēdiens

Sastāvs: Aitas kuņģis, aknas, sirds un plaušas, 500 g liellopu tauki, pipari, 2 sīpoli, muskatrieksts, 3/4 l gaļas viruma vai cepešmērces, citrona sula, 250 g auzu miltu, sāls.

Pagatavošana

Aitas kuņģis vairākas st. jāmērcē sālsūdenī, un tad to apvērš otrādi un vairākos ūdeņos pamatīgi nomazgā. Aknas liek vārīties ar aukstu ūdeni un vāra pusotru st. un pēc 3/4 st. pieliek klāt vārīties arī sirdi un plaušas. Kad gatavs, aknas, sirdi un plaušas smalki sakapā un labi sajauc ar auzu miltiem, citronsulu un gaļas virumu. Biezeni iepilda kuņģī, aizšuj, atstājot pietiekoši daudz brīvas vietas, kur auzu miltiem uzbriest. Pildījumu lēnām karsē ūdenī (apmēram 3 st.), pirmajā st. vietumis ar adatu iedurstot, lai gaiss dabūtu noplūst. Galdā pasniedzams bez mērces.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt