Šķaunaču buljons (virums) ar frikadelēm

Sastāvs: 1, 5 kg smags šķaunacis, sīpols, 10 pipari, 1,5 karotes miltu, 125 g skāba krējuma, 1 citrons, sāls.

Pagatavošana

Zivi notīra, kādu 1/4 kg zivs noliek frikadelēm, bet pārējo ar galvu, asti un asakām uzliek vārīties ar 3 l ūdens un karoti sāls. Kad putas nosmeltas, pieliek klāt sagrieztu sīpolu un piparus un visu vāra 1/2 st. uz mazas uguns. Tad buljonu izkāš caur sietiņu un 5 min. vēl vāra ar skābā krējuma iemaisītiem miltiem un frikadelēm. Buljona bļodā ieliek kaperus vai nolobītas citrona šķēlītes.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt