Skābi kāposti ar kartupeļu biezeni

Sastāvs: 4 personām, l/2 kilogramu skābu kāpostu, 3/4 kilogramu kartupeļu – biezenim, 125 gramu tauka speķa, 2 karotes krējuma, sīpols, 2 karotes maltas maizes, 50 gramu siera, 50 gramu sviesta, sāls.

Pagatavošana

Ar kartupeļiem, krējumu un sviestu gatavo ne visai biezu biezeni. Speķi un sīpolu sagriež kantainos gabaliņos, speķi apcep, koši iebrūnu un tad tajā viegli apcep sīpolu. Kāpostus ūdenī novāra mīkstus. Iesviestotā biezeņa formā iepilda vienu kārtu kartupeļu biezeņa un vienu kārtu skābo kāpostu un aplej ar pusi speķa mērces, tad kārtām pārmaiņus atkal iepilda biezeni, kāpostus, speķi, kāpostus, biezeni. Pildījumu apkaisa ar maltu sieru, maltu maizi un sasmalcinātu sviestu un aplej ar krējumu vai pienu, pēc tam krāsnī apmēram 40 minūtes apcep līdz ēdamai garozai.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt