Skābēto kāpostu un ķirbju salāti

Sastāvs: 500 g skābētu kāpostu, 400 g ķirbju, 100 g burkānu, tējkarote ķimeņu. Pārliešanai litrs ūdens, ēdamkarote sāls, 1,5 ēdamkarotes cukura.

Pagatavošana

Ķirbjus notīra, sarīvē uz rupjas sakņu rīves. Labus skābētus kāpostus viegli nospiež no liekās sulas un sajauc ar sagatavotiem ķirbjiem. Ķirbju vietā var lietot patisonus vai kabačus. Burkānus tāpat notīra un sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Visus dārzeņus sajauc ar ķimenēm un iepilda dezinficētā burkā, pārlej verdošu sālsūdeni un cukurūdeni, liek pasterizēt. Pirms salātu lietošanas burkām noņem vāciņus, nolej šķidrumu; salātus saliek salātu traukā un pievieno eļļu un zaļumus. Pasniedz pie gaļas ēdieniem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt