Skābeņu, spinātu, diļļu konservēšana

1 kg skābeņu, 0,6 kg spināiu, 0,2 kg diļļu, sāls un ūdens pēc vajadzības.

Jaunas, svaigas skābeņu lapas, spinātus un dilles pārlasa, atlasa rupjos kātus, iedzeltenās lapas, labi nomazgā ūdenī. Tad uz sieta zaļumus notecina un parupji sagriež spinātu un skābeņu lapas. Dilles sagriež sīkāk. Skābenes un spinātus plaucē verdošā sālsūdenī, lai tie saplok un vairāk varētu iepildīt burkā. Plaucētām lapām ļauj atdzist, tad pievieno ieprikš sīki sagrieztās dilles, kuras iemaisa biezenī, un masu pilda dezinficētās burkās, stingri sablīvējot ar ēdamkaroti tā, lai šķidrums atrastos virs burciņas satura. Sagatavotai burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pievalcē un tad sterilizē 100°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 25 minūtes, litra burkas 35 līdz 40 minūtes. Pēc sterilizēšanas burkas aizvalcē, apgāž uz vāciņiem, patur 1 stundu, novieto ar vāciņiem uz augšu un ļauj atdzist.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt