Skābeņu konservēšana

2 kg skābeņu lapu, 2 litri ūdens, 1,5 ēdamkarotes sāls.

Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas. Tās pārlasa, atlasa rupjos kātus un iedzeltējušās lapas, rūpīgi nomazgā 2 vai 3 reizes, notecina un ar nazi rupji sagriež. Sagrieztās lapas pārlej ar verdošu sālsūdeni tā, lai lapas tikko būtu apņemtas. Sālsūdens daļēji pasargā skābenes no uzturvielu izskalošanās. Ļauj lapām saplakt un vēl karstas tās pilda dezinficētās burkās, stingri sablīvējot ar karoti, lai virs lapām parādītos šķidrums. Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē, liek siltā ūdenī un pasterizē 80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 20 minūtes, litra burkas — 30 minūtes. Pēc tam burkas aizvalcē un atdzesē.

Skābeņu konservēšana
Skābeņu konservēšana

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt