Skābais vērša cepetis

Sastāvs: 1,5 kg vērša ciskas vai astes gabala, 100 gr žāvēta speķa, 0,5 l etiķa, 0,5 l ūdens, sāls, 10—15 pipara graudīņi, 2 sīpoli, 3 karotes sviesta vai cūkas tauku, litrs ūdens, 2 tējkarotes miltu, karote krējuma.

Pagatavošana

Gaļu apdauza no visām pusēm ar koka āmurīti, un iespeķo. Uzvāra uz pusēm etiķi ar ūdeni, pieliek sāli, pipara graudiņus un nolobītus, šķēlēs sagrieztus sīpolus, kad šķidrums atdzisis, tajā ieliek gaļu. Pēc 3 - 4 dienām gaļu izņem no marinādes, noslauka un 2 - 3 st. lēnām sutina sviestā vai cūkas taukos, pa lāsei verdošu ūdeni klāt pielejot. Mērci satumina ar miltiem, uzvāra ar skābu krējumu un izlaiž caur sietiņu. Galdā skābo cepeti sniedz ar zirņiem vai makaroniem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt