Sivēns pildīts

Sastāvs: 3 kg sivēna, 2 kg liesas cūkas gaļas, 1 mēle, 4 novārītas olas, 4 olas, sāls 200 gr. krējums, pipari, muskatrieksts. 100 gr sviesta. 300 gr speķa, 1/2 tējkarotes cukura, ūdens.

Pagatavošana

Sivēnu notīra, nomazgā, ādu nogriež, gaļu noņem no kauliem, sagriež mazos gabaliņos, apsala 24 stundas ar sāli, samaļ 2 reizes, pieliek izkausētu sviestu, piparus, krējumu, olas. pierīvē muskatriestu, visu kopā labi samīca, iepilda sivēnā, iepriekš ādai aizšujot acis un purnu. Vidū liek novārītas olas, novārītu mēli, sašuj, ietin drēbē. Karstā ūdenī ar vircām ieliek sivēnu, vāra uz lēnas uguns apmēram 2,5 stundas. Kad gatavs, izņem no ūdens, atdzesē, aukstam noņem drebi. Nākamā dienā sagriež glītās šķēlēs, sakārto uz bļodas, saldē ar brūno aspiku.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt