Sivēna veltnis

Sastāvs: 150 g. sivēna gaļas, 25 g. garšvielas, 5 g. burkānu, 5 g. sīpolu, 3 g. pētersīļu, garšvielas.

Pagatavošana

Cauraugoša sivēna gaļas sānu gabalu ar gaļas āmuru izdauza, ieberzē ar sāls, cukura un salpetra maisījumu. Pēc tam sānu gabalu satin, sākot no garās malas, stingrā veltnī, ietin servjetē un nosien ar aukliņu. Sagatavoto veltni liek verdošā ūdenī, pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, piparus, lauru lapas un vāra uz mazas liesmas 2-3 stundas. Tad no ūdens izņem, nedaudz atdzesē un novieto vēsā telpā zem sloga. Atdzisušai gaļai noņem slogu, izņem no servjetes, sagriež šķersām plānās šķēlēs, kārto lēzenā traukā un grezno ar tomātu vai skābētu gurķu ripiņām, zaļumiem. Pasniedz ar dārzeņu salātiem, mārrutkiem, sviestmaizi.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt