Sivēna Gaļas buljons ar saldiem, sutinātiem kāpostiem

Sastāvs: 1,5 kg sivēna mugurkaula,6 piparus un virces, lauru lapu, sīpolu, karoti miltu, karoti sviesta, 2 kāpostu galviņas, sāli.

Pagatavošana

Ņem 1,5 kg sivēna mugurkaula, sakapā pamazos gabaliņos un uzliek vārīties ar aukstu ūdeni, pie tam gaļai jābūt pilnīgi ūdenī. Kad virumam nosmeltas putas, pieliek sāli, 6 piparus un virces, lauru lapu, sīpolu, karoti sviesta un izvāra gaļu mīkstu. Tad virumu nokāš caur sietu, ielej atpakaļ katliņā, pieliek klāt divas apdarītas gareniski astoņās daļās sagrieztas kāpostu galviņas bez kacēniem, uzliek katliņam vāku un izsutina kāpostus mīkstus. Beidzot saberž karoti miltu ar karoti sviesta, atšķaida ar lāsīti viruma un pielej kāpostiem. Gaļu saliek bļodas vidū, un kāpostus tai apkārt.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt