Sēņu sālīšana

1 kg novārītu sēņu, 60 g sāts, daiviņa ķiploka, šķipsna diļu, 3 upeņu lapas, 5 pipari, lauru lapa.

Sālīšanai lieto visas ēdamās sēnes (rūgtās sēnes iepriekš mērcē aukstā sālītā ūdenī apmēram 2 dienas).

Sēnes novāra sālsūdenī. Lai sēnes būtu garšīgas, tām sālīšanas laikā jāpieliek ķiploki, diles, upeņu lapa, melnie pipari, lauru lapa.

Novārītas, nospiestas sēnes sajauc ar sāli, garšvielām, tad sapilda traukā piespiežot, pārklāj ar tīru drānu, uzliek koka ripu, noslogo ar nomazgātu laukakmeni vai kādu citu slogu, lai izspiestu gaisu.

Uzglabā vēsā vietā. Vēlāk izmanto sēņu mērces gatavošanai vai sēņu zupas gatavošanai.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt