Sēkliņu un kauliņu augļi

Āboli

Āboli
Āboli

Pasaulē tiek audzēts vairāk kā 20000 ābolu šķirņu. Āboli aug mērena klimata joslā,  veidojot proporcionālu cukura un skābes daudzumu auglī. Ābolu sezonas sākums ir augustā. Sezona sākās ar tādu agro šķirņu ražu kā “baltais dzidrais” un noslēdzās ar tādu kā “Antonovka” No importa ābolu ražām bieži sastopamas šķirnes ir “Golden, Džonatan”

Ābolu izmantošana dekoram.

Lai, ābolus pilnvērtīgi izmantot ēdiena dekoram, tie būtu iepriekš jāsagatavo. Cik zināms, tad ābolu pārgriežot vai nomizojot, tas ātri vien zaudē savu naturālo krāsu un paliek brūngans. Lai, ābols, pēc mizošanas nemainītu savu krāsu, tam jāapstrādā greizuma vietas ar želeju vai citronu sulu.

Bumbieri

Bumbieri
Bumbieri

Bumbieri ir iecienīts auglis, bet pazīstams ne tik daudzās šķirņu variācijās kā ābols. Bumbieriem ir vairāk ka 5000 šķirņu. Šveicē no bumbieru augļiem gatavo “bumbieru medu”. Bumbieri satur akmeņainas šūnas, tieši šī iemesla dēļ tos nav ieteicams lietot pie noteiktām kuņģa-zarnu trakta saslimšanām.

Bumbieru izmantošana dekoram.

Dēļ tā, ka auglis ātri bojājās, bumbierus  svaigā veidā ēdiena dekoram izmanto reti. Bieži vien sastopams ir bumbieru dekors no konservētiem bumbieriem.

Persiki

Persiki
Persiki

Ir pazīstamas vairāk, kā 2000 persiku šķirnes. Šo augli varētu iedalīt grupās, ar vieglu un grūtu kauliņa atdalīšanos. Persiku ražas laiks ir no aprīļa līdz septembrim.  Tieši šajā laika posmā augļus audzē tādās valstīs kā Itālija, Francija un Grieķija. Ziemas periodā persikus audzē Dienvidāfrikā. Persiki svaigā veidā ir visvērtīgākie, bet nav ilgi uzglabājami un tie mēdz ātri bojāties, tādējādi bieži vien konditorijā pielieto konservētus persikus. Šis auglis satur samērā daudz cukura(5-15%) un savas garšas nozīmē labi sader kopā ar avenēm un zemenēm.

Please wait...