Sautēti kartupeļi siļķu mērcē

Sastāvs: 5 kartupeļi, 2 ēdamkarotes taukvielu, 1 sīpols, 1 siļķe vai reņģes vai ķilavas garšvielu sālījumā, buljons vai ūdens, skābs krējums, loki, bazilika vai estragona zaļumi.

Pagatavošana

Kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs vai stienīšos. Sīpolu sasmalcina. Sautējamā katlā vai dziļā pannā taukvielā sacep sīpolu, liek kartupeļus, pielej buljonu vai ūdeni, trauku noslēdz, uz mazas liesmas vai cepeškrāsnī karsē. Siļķes vai reņģes iztīra, sasmalcina, pievieno sautējumam, pieliek skābu krējumu, pēc vēlēšanās papildina ar garšvielām vai sālījumu un turpina karsēt, līdz kartupeļi mīksti, Pasniedzot ēdienam pārkaisa sasmalcinātus lokus, baziliku vai estragonu.

Please wait...

Atbildēt